Få hjælp til at lave en tekst til bryllupskort

Det er så yndigt at følges ad, sådan har det altid lydt, når der er et bryllup på trapperne. Bryllupper er altid en smuk ting, fordi to mennesker sige ja til hinanden. De siger ikke blot ja til at elske hinanden, men de siger også ja til at leve sammen, værne om hinanden og stå hinanden bi i både gode og hårde tider. Det er meget forskelligt, hvor lang tid folk har kendt hinanden, før de bliver gift. Nogle har levet sammen i årtier, før de vælger at blive forenet i et bryllup. Andre har nærmest lige mødt hinanden, men ønsker allerede at fejre deres kærlighed. Der er ikke to bryllupper og to kærlighedshistorier, som er ens.

Fælles for alle vordende ægtepar er dog, at de føler, at de ikke ville kunne leve uden hinanden. Det er som regel denne erkendelse, som udløser brylluppet. Mange vælger også at blive gift, når de har fået børn. På denne måde kan de føle sig som en samlet familie. Uanset hvornår man bliver gift og hvordan omstændighederne er, så er og bør et bryllup altid være en hyldest til kærligheden. Dette skulle gerne afspejle sig hele forløbet igennem, og som gæst har man også mulighed for at være med til at hylde denne kærlighed.

Dette kan man eksempelvis gøre, ved at skrive et godt bryllupskort, som hylder det nye ægtepar. Et bryllupskort vil ofte være personligt, og hylde lige netop den kærlighed som det specifikke ægtepar rummer.

Men hvad skriver man?

Ideer til tekst til et bryllupskort

Kort fra forældre/ svigerforældre

Min kære søde datter og svigersøn

At se dig, Anne, stå i kirken i dag, og sige ja til din dejlige mand, er noget helt særligt for mig. Jeg har været ved din side helt fra du blev født, og det er en lidt særlig følelse at ”give dig videre” til Henrik i dag. I er et skønt par, og jeg er helt sikker på, at I har mange gode år foran jer. Husk på at elske hinanden, når livet bliver svært. Jeg ønsker jer al lykke og et godt og langt liv sammen.

De kærligste hilsener fra Mor Helle


Kort fra vennerne

Kære Julie og Brian

Hvem skulle have troet, at I to ville ende her sammen i dag, dengang I mødte hinanden en sen aften på et værtshus. Vi har fulgt jer siden den aften, og set hvordan jeres kærlighed er blomstret, og vi er ikke i tvivl – i er skabt for hinanden! Vi er så glade for at være med til jeres store fest, og for at være med til at fejre jeres kærlighed til hinanden.

Kærligst fra Pernille og Lukas


Kort med sang

Kære Bente og Erik

Det er så yndigt at følges ad, for to som gerne vil sammen være. Vi kender alle den gamle sang, som så smukt hylder kærligheden. Aldrig har den været mere passende og sand end i jeres tilfælde. Et stort tillykke med jeres store dag, og al held lykke i fremtiden.

Med venlig hilsen fra Eva


En tekst til et bryllupskort skal være personligt

Hvis man ikke finder nytte i de ovenstående forslag om, hvad man kan skrive i et bryllupskort, så kan man blot følge den mavefornemmelse, som man selv har. Der er nemlig ikke en endegyldig opskrift på et bryllupskort, der er kun gode idéer, som man selv kan brygge videre på. Teksten til et bryllupskort vil også typisk afhænge af, hvem brudeparret er, og hvad for personligheder de har. Hvis man kender de nygifte rigtig godt, så vil man måske være mere tilbøjelig på at skrive et sjovt og finurligt kort.

Hvis man kun er en bekendt til parret, så vil man ofte vælge en mere højtidelig hilsen, som også kan virke en smule upersonlig. De som er rigtig tæt på det kommende ægtepar, vil ofte vælge også at holde en tale eller lignende, da det kan være svært at få alle følelser og historier ned i et lille kort.

Deltager du ikke i brylluppet, så kan du sende et bryllupskort som e-kort til brudeparret.

Leave a Comment