Kloge citater fra Søren Kierkegaard

Søren Aabye Kierkegaard var en dansk teolog og filosof, og anses ofte som værende den største danske filosof samt fader til eksistentialismen. På trods af at han kun blev 42 år gammel, har han formået at give danskerne mange forskellige ting inden for den litterære genre. Han er også særligt kendt for sine mange smukke sætninger og citater, som kan opleves på denne side.

VI har samlet Søren Kierkegaards bedste citater her på siden.

Søren Kierkegaard citater

Søren Kierkegaards mange filosofiske citater er skrevet ud fra menneskets eksistens og giver plads til læring. Budskaberne er ofte religiøse, eftersom han også er fader til den religiøse eksistentialisme. Psykologi er også et vigtigt nøgleord, da han selv var psykolog. Hans citater er særligt gode til at slå ting fast én gang for alle – særligt ting, vi mennesker er gode til at bruge meget tid på at gå og gruble over. Citaterne kan også ofte ses fra flere vinkler, der lægger op til debat og refleksion.

1.

Når man bliver ved at gå, så går det nok.

2.

Hjertets renhed er at ville ét.

3.

Genier er som tordenvejr: de går mod vinden, forfærder menneskene, renser luften.

4.

Ak, af alle fjender er måske vanen den lumskeste (og fremfor alt er den lumsk nok til aldrig at blive set, thi den, der så vanen, han er frelst fra vanen).

5.

Det at være læge er selv at ville lide.

6.

Hadet er kærligheden, der er mislykkedes.

7.

Kvindens væsen er hengivelse, hvis form er modstand.

8.

Hvis jeg var fader og havde en datter, som blev forført, hende ville jeg ingenlunde opgive, men en søn, som blev journalist, ham ville jeg anse for tabt.

Udvalgte Søren Kierkegaard-citater

Et Søren Kierkegaard-citat er på mange måder fantastisk og kan være en god vejviser for dig, hvis du i din hverdag bruger tid på at fundere over forskellige ting og emner. Mange af citaterne vil trigge bestemte tanker, holdninger og følelser i dig, og de kan i høj grad også bruges til at vejlede dig i livet.

1.

Søvn, søvn, forfærdelige opfindelse, forfærdelige nødvendighed, du eneste magt som jeg frygter.

2.

Det store er ikke at være enten det ene eller det andet – men at være sig selv – og det formår hvert eneste menneske, hvis det vil.

3.

Menneskene synes ikke at have modtaget sproget for at kunne skjule tankerne, men for at kunne skjule, at de ingen tanker har.

4.

Dagspressen er og bliver det onde princip i den moderne verden; sofistisk har den ingen grænse, da den bestandig kan synke længere og længere ned i valget af læsere. Som følge deraf mudrer den al den usselhed op, som ingen stat mere kan magte.

Berømte citater fra Søren Kierkegaard

Her kan du opleve nogle af de mest berømte citater, Søren Kierkegaard har sagt i sin levetid. Udvælg de citater, som du synes bedst om, og hav dem altid med dig i baghovedet. De kan være en stor motivationsfaktor, eller de kan blot minde dig om, at de tanker og følelser, du har, er helt reelle. Du bestemmer helt selv, hvordan du vælger at anvende gode citater i hverdagen. En ting er dog sikkert: Søren Kierkegaards citater vil med garanti kunne give dig stof til eftertanke.

1.

Livet må leves forfra, men kan kun forstås bagfra.

2.

Hvad er ungdom? En drøm. Hvad er kærlighed? Drømmens indhold.

3.

Det er ingen kunst at forføre en pige, men en lykke at finde én som er værd at forføre.

4.

Når jeg hører nogen sukke, at ‘livet er hårdt’, fristes jeg altid til at spørge: ”Sammenlignet med hvad?”

5.

Alle vil udvikling – ingen vil forandring.

6.

At vove er at tabe fodfæstet en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv.

7.

Det er utroligt, hvad et menneske kan udholde, blot det føler, at der er en mening med modgangen eller lidelsen.

8.

Gift dig, du vil fortryde det; gift dig ikke, du vil også fortryde det. (Gift dig eller gift dig ikke, du vil fortryde begge dele.

Leave a Comment