Send blomster til en du holder af og spred glæde

Blomster er et symbol på eksistens og frugtbarhed. Ligesom hver enkelt individ, vokser hver enkelt blomst også op, blomstrer og på et tidspunkt dør de – nøjagtigt ligesom os mennesker. Blomster er en af de genstande, som vi forbinder med flest traditioner og flest symboler, og derfor har de også fået så særlig en betydning. I dag gives der både blomster ved særlige lejligheder og ved mindre sammenkomster. Sloganet ”Sig det med blomster” fra virksomheden Interflora er blevet kendt over hele landet. Når vi giver blomster til et andet menneske, kan vi sige det, som vi føler eller medføler for den anden person uden at bruge ord. Det kan være hundrede røde roser til sin hustru, for at vise den kærlighed, som man føler for hende, eller det kan være udbringning af en hvid enkel buket, for at udtrykke sin respekt og medfølelse for det menneske, som er gået bort.

 

Send blomster med Euroflorist eller Interflora online

Der sendes blomster til alle lejligheder

Der sendes blomster til alle lejlighederDer findes utallige begivenheder og øjeblikke, hvor man sender blomster til et andet menneske. De helt klassiske lejligheder er begravelser, bryllupper, tillykke-ønskninger, eksamen, god-bedring-hilsen og fødselsdage. Der findes intet korrekt svar på, hvornår man skal give blomster, men svaret er nok nærmere, hvornår du har lyst til at give blomster. Du kan vælge udbringning af en buket blomster (og måske lidt chokolade eller vin) til din kæreste en onsdag eftermiddag, ligeså vel som du kan give din veninde en buket blomster for at vise din glæde over hendes nyfødte.

Blomster er lig med glædeBlomster er lig med glæde

De fleste forbinder blomster med noget smukt og levende, og derfor gives der især blomster ved glædelige og svære situationer i livet, som er med til at udtrykke deltagelsen i begivenheden. Ved begravelser kommer mange enten med kranse, båredekorationer eller bårebuketter i alverdens farver og former. Selvom begravelsen ofte er en sørgmodig og trist dag, hvor man tager afsked med den afdøde, så er blomsterne med til at signalere et sidste farvel, mens blomsternes farve også kan være symbol på, hvem og hvad vedkommende stod for. Buketten til brylluppet er ofte i mere spraglede farver sammenlignet med buketten til begravelsen, og her indgår jævnligt farver som rød, lyserød og rosa, da mange forbinder dette med kærlighed, som ønskes at tilkendegives over for sin kommende hustru. På den måde er der blomster til hver lejlighed.

Sig tak med blomsterSig tak med blomster

Blomster kan også være en god måde at sige tak på. Du kan for eksempelvis sende en buket blomster, hvis en af dine venner eller familiemedlemmer har hjulpet dig igennem en svær situation. Samtidig kan du også sende ”bare-fordi-blomster”, som enten kan være for at glæde din veninde, din bedstemor eller kollega, og for at fortælle dem, at du holder af dem. Med hensyn til disse former for blomster, handler det blot om at vælge nogle farver, som du og modtageren kan lide, og buketten kan derfor være i alle regnbuens farver.

 

Send de rigtige blomster

Send de rigtige blomster

Inden for blomsterverdenen hersker der et helt særligt sprog. Selvom det først og fremmest er tanken, som tæller ved at give et par smukke blomster, så er det faktisk ikke helt uden betydning, hvilke blomster man vælger, da både farverne og antallet spiller en væsentlig rolle. Som eksempler symboliserer én blomst, at den anden person betyder alt for dig. Omvendt symboliserer ti blomster, at du gerne vil gifte dig med vedkommende. Dette kan især være en vigtigt huskeregel for mænd, så man ikke går galt i byen med, hvad man signalerer til kæresten! I farverne på blomsterne ligger der også en helt masse symbolik. Ved mørkerøde blomster tilkendegiver man over for den anden person, at man savner hende/ham, som kan være oplagt at give til en begravelse eller til en person langvejs fra. Lilla blomster derimod er en tilkendegivelse af, at man ønsker den anden person held og lykke i livet. Årstiden har ofte også betydning for farvevalget af blomsterne – om vinteren er det især populært at give blomster i mere afdæmpede farver såsom hvid, lyse lilla, cremefarvet og lyserød, mens mange ofte vælger buketter med mere knald på farverne i sommermånederne.

Læs flere fakta om blomster

Send blomster med Euroflorist eller Interflora online

Send blomster med dag til dag levering

Der findes mange hjemmesider og blomsterhandlere rundt omkring i landet, hvor man kan få hjælp til at ”afkode” blomstersproget, og hvor man kan få ideer til at vælge den helt rette buket blomster til det menneske, som man ønsker at overraske og varme. På en del hjemmesider er der endda dag-til-dag levering, så hvis du har lyst til at sende en bilig buket blomster til din veninde et andet sted i landet, eller til pårørende af en for nylig afdød, har du mulighed for dette allerede samme dag! Man fortryder kun de blomster, som man ikke fik sendt, så næste gang det er Mors Dag eller din kollega har jubilæum, så overrask hende med smukke blomster i hendes yndlingsfarver. Hun vil med garanti føle sig beæret og rørt over den søde overraskelse, og det er jo netop, hvad det hele handler om, nemlig at glæde ens nære. Og udbringning af blomster er jo trods alt en billig og mere personlig gave sammenlignet med gavekurve med vin, chokolade og andre lækkerier som du også kan bestille i din nærmeste butik.

 

  • Euroflorist – den vel nok bedste online blomsterforhandler i Danmark
  • Interflora – Danmarks største kæde af blomsterforhandlere

Send blomster til en du har kært – og skab glæde!

Leave a Comment