Få inspiration til den perfekte tekst til studenterkort

Det kan være svært at komme på, hvordan man bedst skriver en tekst til den nybagte student eller studine. Det at blive student er en milepæl i ens liv, og det repræsenterer et metaforisk skridt tættere på voksenlivet for den, der stolt kan sige at have gennemført STX (studentereksamen), HHX (højere handelseksamen), HTX (højere teknisk eksamen), HF (højere forberedelseseksamen) eller IB (international baccalaureate).

I det følgende kan du se nogle helt konkrete forslag til gode studenterkorttekster. Få inspiration og gå gerne kreativt til værks ved at mikse og matche flere forskellige!

Men hvad skriver man?

Ideer til din studenterkort tekst

Tættere på voksenlivet

Kære Sørine,

Dette er en særlig tid. Ikke kun for dig, men også for os. Du er ikke kun blevet student; du er nu også et skridt tættere på voksenlivet, med alt hvad dertil hører. Vi glæder os til at følge dig J Stort tillykke!

Kram og kærlighed fra mor og far


Fra følgesvenden

Kære Fatima,

I tre år har vi kæmpet sammen. Vi har gået gennem ild og vand. Udskilt lidt blod, og meget sved og tårer. Men vi klarede den! Du klarede den! Og nu kan verden bare komme an!

Kys Sari


En milepæl i dit liv

Kære barnebarn,

Når man er gammel, danner der sig et billede af det liv, man har levet. I bakspejlet kan man få øje på de milepæle, der har gjort en til den, man er. Det her er en af dine milepæle, min skat. Hvad mon bliver den næste? Jeg kan kun glæde mig til at vide det J Stort tillykke!

Kærligst, mormor


Fra onkel til racerkøreren

Du er en racerkører – og du gennemførte racet. Stærkt gået, knægt! Jeg ved, at du også vil blive nr. 1 i det næste løb, du sætter dig for J

Kærlig hilsen Onkel Ole


Den stolte farmor

Du er en danserinde, og du gennemførte showet uden en slinger i valsen. Så elegant, min kære pige! En stoltere farmor skal man lede længe efter! Elsker dig,

Kys og kærlighed fra farmor


Fra naboerne

Søde Selma,

Så blev du færdig med gymnasiet. Stort tillykke, og hvor er vi stolte! Men vi tror blot, at dette er ”stilheden før stormen”. Du har nemlig hele livet foran dig – og du kommer til at tage verden med storm!

Knus Lone, Lars & Luna


Smil til verden…

Kloge dejlige Carlos,

Nogle gange er livet svært. Og de sidste år har ikke altid været en dans på roser. Men her står du jo i dag! Så husk nu altid på, at hvis du smiler til verden, så smiler den til dig J I dag smiler vi for dig! Tillykke med huen!

Kærlig hilsen familien Rodriguez


Et tillykke, der rimer

Kæreste Dimitri,

Så blev du endelig student. En flamme i dig blev tændt.

For alvor trådt ind i de voksnes rækker. Se blot til mig, hvis du mangler en makker!

Nyd nu din dag, for det er din.

I dag er der ingen stres og jag. Kun mad, gaver og vin!

Alt det bedste fra Morbror Mikael


De smukke unge mennesker

Min yndlingsniece,

Kim Larsen skrev engang dette om smukke unge mennesker som dig:

”Hva’ det er de vil med livet

Det ka’ kun de selv forstå

Åh, de smukke unge mennesker

Gid de længe leve må”

Jeg glæder mig til at fejre dig i dag – og se, hvad dit lange liv vil bringe.

Møs moster Jannie


Dette var så vores bud på en række gode forslag til tekster til studenterkort. Men husk, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan skrive! Det er en vigtig tid for studenten, og det skal værdsættes. For at skrive den perfekte tekst til studenterkort bør man også helst finde på noget særligt og unikt, som reflekterer ens personlige forhold til vedkommende. Forslagene er derfor primært ment som inspiration, så du kan kreere din egen perfekte tekst. God fornøjelse og lad kreativiteten flyde frit!

Hvis du selv har en god ide til en tekst, så del den med alle os andre!

Leave a Comment