Opskriften på den perfekte fødselsdagsmiddag

Hvem elsker ikke en god fødselsdagsmiddag? Det er skønt for fødselaren at holde en succesfuld fødselsdagsmiddag, og det er samtidig vældig rart for gæsterne at deltage i en rigtig god og hyggelig fødselsdagsmiddag. En god fødselsdagsmiddag indeholder en lækker fødselsdagsmiddag menu og nogle dejlige gæster, der kan bidrage til den gode stemning og spændende og sjove samtaler.

Her kan du finde ideer til fødselsdagsmiddag til voksne, fødselsdagsmiddag til børn, fødselsdagsmiddag til mange og meget mere.

Fødselsdagsmad til voksne

Fødselsdagsmiddag med familien

Der er selvfølgelig forskel på, om du inviterer dine voksne venner eller dit barns folkeskoleklasse til fødselsdagsmiddag. Hvis du skal holde fødselsdagsmiddag for voksne så skal der selvfølgelig være lækker mad, der henvender sig til voksne og ikke byg-selv burgere. Du kan for eksempel lave en lækker fødselsdagsmiddag, der har et bestemt tema. Et eksempel kunne være italiensk middag. Du kan her servere en lækker forret med italienske snacks. Dette kunne være små appetitvækkere som mozzarella, oliven eller parmaskinke. Til hovedret kan du lave en lækker pasta carbonara, der kan serveres med en skøn italiensk vin. Til dessert kan du servere klassikeren tiramisu.

Fødselsdagsmad til børn

Fødselsdagsmiddag med børn

Hvis du skal holde en fødselsdagsmiddag for børn, så er det nemmest at gøre det enkelt og sikkert. Vælg retter, som du er sikker på, at de fleste børn kan lide og lad være med at eksperimentere.

Her er et eksempel på en børnevenlig fødselsdagsmenu:

Til forret kan du servere gulerods- eller agurkestænger eventuelt med lækker dip til.

Til hovedret kan du vælge en klassiker som hjemmelavet pizza eller lasagne, som langt de fleste børn kan lide. Retterne kan laves i mange variationer, så de passer til jeres madvaner. Der kan f.eks. kommes grøntsager i lasagnen eller udelades kød på pizzaen.

Til dessert kan du servere is, fødselsdagsboller, slik eller en kage. Der er nok ikke de store problemer med, om børnene kan lide desserten. De fleste børn har en sød tand, og så betyder det ikke så meget, hvad desserten egentlig består af.

For at engagere børnene, kan desserten eller godterne være en del af en aktivitet. Du kan f.eks. lave en skattejagt, hvor der er begravet en skat, der indeholder lækre slikposer. Børnene kan også selv være med til at lave desserten. Det kan f.eks. være cupcakes, hvor du har frosting og tilbehør klar, eller minilagkager med samme princip.

Nem fødselsdagsmiddag / Fødselsdagsmiddag til mange

Hvis du skal holde en fødselsdagsmiddag for mange mennesker, så er det meget rart, at det er forholdsvist nemt. Fødselsdagsmiddagen skal gerne indeholde retter, som de fleste kan lide, og samtidig ikke være alt for besværlig at lave. Til forret kan der serveres suppe. Suppe kan laves i store mængder på forhånd og er samtidig en traditionel forret, som de fleste kan lide. Der kan bages brød, som kan serveres til. Det ligger en god bund, inden du sætter din hovedret på bordet.

Til hovedret kan du servere pasta og kødsovs, da det er super nemt at lave i store portier. Hvis du går efter en lidt mere sofistikeret hovedret, så kan du lave flødekartofler med et lækkert stykke kød og en farverig gulerodssalat til.

Til dessert kan der serveres forskellige kager. Du kan bage alt fra hurtige muffins til en flot lagkage. De fleste gæster kan godt lide kage, og det er samtidig nemt og billigt at lave kagen selv.

Aktiviteter til en fødselsdagsmiddag

Sjove fødselsdagsaktiviteter

Hvis du ønsker, at der skal ske andet end, at I skal spise og snakke til din fødselsdagsmiddag, så kan du planlægge små aktiviteter, som I kan lave i løbet af dagen eller aftenen. Er det en uformel fødselsdagsmiddag, som du holder for din familie eller tætte venner, kan I spille sjove spil som EGO, Tegn og gæt eller Magretheskål.

Er det en rund fødselsdag, eller holdes der stor fest, kan der gøres noget mere ud af aktiviteterne i form af f.eks. stafetter, konkurrencer eller quizzer.

Fødselsdagsmiddag med tema

Planlægger du et sjovt tema til din fødselsdagsmiddag, kan du bruge temaet igennem hele middagen. Du kan for eksempel lave mexicansk tema. I dine fødselsdagsinvitationer kan du informere dine gæster om, at de skal komme udklædt som mexicanere. Du kan servere mexicanske velkomstdrinks og tortillachips som startere. Menuen er selvfølgelig også mexicansk inspireret, og der spilles mexicansk musik i baggrunden. Pynten kan f.eks. bestå af kaktusser, mexicanske hatte og måske endda en piñata. Piñataen åbner samtidig op for mange sjove lege, som I kan lave sammen.

Leave a Comment