50 års fødselsdag

Kender du én, der snart har 50 års fødselsdag? I så fald er du kommet til det rette sted. Her kan du læse om alt fra fødselsdagscitater til sange og taler til 50 års fødselsdag – og måske få en god idé til, hvordan du overrasker fødselaren på den store dag. Få inspiration til at glæde fødselaren med den bedste dag!

Ideer til en sjov 50 års fødselsdag

Er der rund fødselsdag i familien, hører der sig selskabslege og underholdning til. Det kan enten være aktiviteter, fødselaren selv har planlagt i anledning af festen, eller lege som fødselaren udsættes for af venner og bekendte som et sjovt indslag til festen.

Underholdning til 50 års fødselsdag

Tip en 13’er

Denne quiz kan både laves af hovedpersonen selv eller af nogle, der kender fødselaren godt. Det går helt simpelt ud på at udforme 13 spørgsmål om fødselaren – både for at fortælle lidt om personen, men også samtidig for at se, hvem af gæsterne der mon kender vedkommende bedst. Vinderen kan få en sjov præmie eller en præmie, der skal deles med fødselaren (f.eks. en tur på café eller i biografen).

Gæt hvem

Denne leg kan i princippet laves af en hvilken som helst af gæsterne. Der laves en række skilte, hvorpå der f.eks. står ”Alle jer der kalder fødselaren for bedstemor”, ”Alle jer der har været ude at rejse med fødselaren”, ”Alle jer der har spillet golf med fødselaren”, osv. Hovedpersonen lukker øjnene/får bind for øjnene, mens et skilt vises for gæsterne. Hvis de kan nikke genkendende til det, der står på skiltet, rejser de sig op. Fødselaren skal nu gætte, hvad de stående gæster har til fælles. Et rigtig gæt udløser et point.

Stjerneløb

Denne aktivitet er henvendt til fødselaren selv og kan være sjov at bruge som ice-breaker, da der til en rund fødselsdag kan være gæster, der ikke kender hinanden. Gæsterne inddeles i hold (måske efter det bord, de skal sidde ved). Herefter skal holdene rundt til en række aktiviteter, de skal udføre og får point for. Vinderholdet kan annonceres senere på aftenen.

Ideer til aktiviteter:

  • bowling
  • dåsekast
  • forskellige stafetter (ølstafet, løb med agurk mellem benene, med en appelsin mellem to pander, osv.)
  • afstandsbedømmelse (nogle objekter placeres med forskellig afstand, og holdet skal gætte, hvor mange meter, der er derhen)
  • skyd på mål

50 års fødselsdag citater

Citat til 50 års fødselsdag

Skal du holde en tale, præsentere en sang eller skrive et kort til en 50 års fødselsdag, kan et citat være et sjovt lille twist. Her er et udpluk af citater, du kan bruge:

  • Du ved, du er ved at blive gammel, når lysene koster mere end kagen.
  • Ingen vis mand har nogensinde ønsket at være yngre.
  • 50 er ikke så slemt – det er bare 40 + moms
  • Kan du huske, hvor glad du var, da du fyldte 5 år? Nu burde du være 10 x så glad!
  • Metalalderen er nået: sølv i håret, guld i tænderne og bly i fødderne.’

Se flere gode citater om alder

Taler til 50 års fødselsdag

Har du en nær relation til fødselaren, kan du holde en tale. Talen kan handle om gamle minder, om fødselarens personlighed eller om det at have 50 års fødselsdag. En humoristisk vinkel er altid en god idé.

Sjove taler til 50 års fødselsdag

Kan fødselaren godt tage lidt sjov og spas, kan du f.eks. lægge ud med at fortælle, hvor gammel vedkommende er blevet, hvilket helt præcist er:

50 år, 600 måneder, 18250 dage, 438.000 timer, 26.280.000 minutter eller 1.576.800.000 sekunder.

Det er også altid sjovt at inddrage sider af fødselaren, som gæsterne kan nikke genkendende til. Det kan være, at din mor altid siger den samme sætning, at din far altid har de grimme turkis speedos på på ferie, at din onkel altid dejser om på sofaen efter en god fest, osv. Sig det med et glimt i øjet.

En god tale giver hovedpersonen et smil på læben og en tåre i øjet. Fortæl, hvorfor vedkommende betyder noget for dig. Fortæl om de gode minder, I har sammen. Stiller din far altid op, når du har brug for en hjælpende hånd? Ringer din mor til dig for at høre, hvordan daten gik? Passer din søster altid dine børn? Hvad værdsætter du ved og om personen? Sig det!

Slut af med en skål og gerne en traditionel hyldestsang som ”Hun skal leve…”.

Hvis du ikke kan deltage i fødselsdagen, så send et gratis fødselsdagskort i stedet.

Sange til 50 års fødselsdag

Hvis det der med at stille sig op og snakke foran en hel forsamling ikke lige er dig, kan du i stedet skrive en sang til lejligheden. Du kan snyde lidt og finde all-round sange på nettet, eller du kan skrive din egen sang over en kendt og nem melodi som ”Det’ hammer, hammer fedt” eller ”Fra Engeland til Skotland”. Du kan også få hjælp af en professionel sangskriver eller bare bruge de her klassiske fødselsdagssange.

Skriv en sang til 50 års fødselsdag

Hvis du skriver sangen selv, kan det være en god idé at finde et vers af den originale sang og tælle stavelser i hver linje – så ved du, hvor mange stavelser, der skal være i din egen version, hvilket gør det nemmere at få til at passe. Og så skal sangen selvfølgelig rime de samme steder som originalen.

Få mere fødselsdagsinspiration

Leave a Comment