60 års fødselsdag: En stor rund fødselsdag

Bare fordi man fylder 60, behøver festen ikke være kedelig og afdæmpet. En 60 års fødselsdag er en dejlig begivenhed, som kan deles med voksne børn og måske endda børnebørn. Efterlønnen eller pensionen venter lige om hjørnet, og så er det ellers tid til at slappe af og dyrke alle de hobbyer, der ikke er tid nok til i hverdagen.

Indbydelser til 60 års fødselsdag

Skal du til at sende indbydelser ud til din 60 års fødselsdag, så kan du enten købe nogle færdige invitationer i boghandlen eller hobbyforretningen, eller du kan lave dem selv. Brug eventuelt et billede af dig selv fra dine unge dage for at give de indbudte et smil på læben.

60 års fødselsdag tekst til indbydelsen

Vil du gerne tage lidt gas på dine gæster og dele smil ud ved lejligheden? Så brug denne tekst – ret den til, så den passer:

Kære …..

  1. …. er det utroligt nok 60 år siden, at et under kom til verden. Der for vil det glæde mig at se dig d. … til fest på:

Hotel D’Angleterre
var desværre optaget, så vi hygger os på denne adresse i stedet: …..

Festen kommer til at foregå kl. XX.XX, og menuen står på:

Forret: Escargots a la bourguignonne
Hovedret: Saltimbocca alla Romana
Dessert: Crepez Suzettes

kan I sikkert ikke lide, så jeg bikser noget sammen i stedet.

De glade sømænd
skal desværre spille et andet sted, men jeg finder nogle gode, gamle CD’er frem.

Smoking og kjole
passer ikke lige til denne lejlighed, så kom, som I er.

Kærlig hilsen ….

Du kan købe flotte fødselsdagsinvitationer her.

Underholdning til 60 års fødselsdag

Lagkage med lys

Hvad enten du selv holder 60 års fødselsdag, eller du skal med som gæst, har du mulighed for at bistå underholdningen i løbet af dagen. Det kan være med en sang eller en tale eller et festligt indslag.

Festlige indslag til 60 års fødselsdag

Hvis du vælger at byde ind med et festligt indslag, så husk i første omgang på, at gennemsnitsalderen er væsentligt højere til en 60 års fødselsdag end til en 30 års. Det er derfor ikke sikkert, at en zumba-lektion vil falde i god jord hos flertallet. Vælg noget, som bidrager positivt til dagen. Kig på de indbudte og vurder, hvad de vil finde sjovt eller underholdende. Det kan også tage udgangspunkt i fødselarens interesserer. Måske skal vedkommende bygge et lille skib på tid, fordi han er ferm med hænderne – det kan også være en konkurrence mod en anden gæst. Eller samme koncept med produktion af en flødebolle (det er ikke nemt!), hvis hun er god i et køkken. Det kan også være en quiz til fødselaren selv om gamle minder, eller en quiz til gæsterne om fødselaren.

Flot fødselsdagsgave

Sange til 60 års fødselsdag

En sang er altid et hit og inddrager alle gæsterne. Hvis der er valgt en toastmaster til begivenheden, så sørg for at vedkommende får din sang. Sangen kan enten være personlig og handle om fødselaren, minder eller jeres forhold til hinanden, eller den kan være humoristisk og fokusere på pudsige personlighedstræk, dårlige vaner og sjove begivenheder. Det kan også snildt være en god blanding. Kaster du dig ud i at skrive sangen selv, så vælg en melodi, som du vurderer, at alle kender. Det er nu sjovest, hvis hele forsamlingen er med. Tæl stavelser i de enkelte linjer og sørg for, at de nye linjer har samme antal stavelser. Så er du sikker på, at de syngende ikke snubler over teksten.

Du kan også vælge en af de klassiske fødselsdagssange.

Tale til 60 års fødselsdag

Vi er ikke altid så gode til at få sagt de vigtige ting i hverdagen, og derfor er taler til begivenheder en rigtig fin tradition. Her får mulighed for at fortælle, hvordan du har, og værdsætte personer eller oplevelser. Hvis ikke det hele skal blive alt for rørstrømsk, kan du krydre med en god historie. Indlæg gerne nogle skåle undervejs. Både for forsamlingens skyld, hvis talen er lang, men mest for din egen skyld, for at du lige kan få en kort pause og en tår at drikke, inden du fortsætter fremførelsen.

60 års fødselsdag citat

  • Alle vil leve længe, men ingen vil være gammel
  • Ungdommens synder må betales i alderdommen
  • At blive gammel er en dårlig vane, som en travl mand slet ikke har tid til
  • Kvinder er som god vin: de bliver bedre med alderen
  • Jo ældre man bliver, des sjovere bliver livet

Se flere citater om alder.

60 års fødselsdag digt

Et stort tillykke du skal ha’
På din runde fødselsdag
60 år – det kan man ikke se
Det kan meget hurtigt ske
At du forveksles med en yngre sag
Vi håber, dagen vil behag’

 

Leave a Comment