Sådan holder du et brag af en fødselsdagsfest

Der er mange måder, hvorpå du kan holde en rigtig god fødselsdagsfest. Fælles for alle gode fødselsdagsfester er dog, at både gæster og fødselar har en sjov og hyggelig dag. Derfor er det vigtigt at tilpasse festen til sine gæster. Eksempelvis kan alder have en stor betydning for hvilken slags fødselsdagsfest, der vil blive en succes. Til en børnefødselsdag vil det være en god idé med masser af aktiviteter, mens en fødselsdagsfest for en ældre herre med ældre gæster formentlig hellere skal foregå en stille formiddag i rolige omgivelser. Derudover spiller budgettet og gæstelistens størrelse også en rolle, når du skal planlægge en fantastisk fødselsdagsfest.

Læs også vores guide til flotte og billige fødselsdagsinvitationer.

Fødselsdagsfest idéer

Hvis du skal planlægge en fed fødselsdagsfest – enten for dig selv eller for én du kender – handler det om at få en god idé. For at gøre festen særlig god skal den gerne afspejle den, der bliver fejret – på den ene eller den anden måde. Start derfor med at overveje, hvad du (eller den, der skal fejres) godt kan lide eller har af interesser. Er du rigtig glad for at fiske? Eller kan du helt vildt godt lide chokolade? Måske har du engang været på en fantastisk rejse til Indien, som du ofte drømmer dig tilbage på?

Uanset, hvilken interesse eller lignende du kan komme i tanke om, kan det næsten altid bruges til at skabe rammerne for en personlig fødselsdagsfest. Hvis du elsker at fiske, kan du holde en picnic-fødselsdag ved en sø, hvor I samtidig kan fiske. Elsker fødselaren chokolade, kan du holde et sammenskudsgilde, hvor alle skal medbringe en chokoladedessert. Hvis du ofte drømmer dig tilbage til Indien, kan du vælge at holde en fødselsdagsfest med indisk tema.

Fødselsdagsfest idéer for voksne

Fødselsdagsfest idéer for voksne

Hvis det er en voksen, som skal holde fødselsdag, er det ofte en god idé, hvis der er plads og tid til at hygge og snakke med sine gæster. Derfor er det vigtigt, hvis du holder fødselsdagen derhjemme, at du har ryddet op og gjort plads til dine gæster. Du kan også vælge at sørge for, at der lidt pynt til din fødselsdagsfest. Det kan måske være flag, balloner eller bare stearinlys. Herudover er det vigtigt at sørge for, at gæsterne har det godt. Det gør du bl.a. ved at servere god mad og drikke samt snacks.

En god idé er desuden at vælge en menu, hvor du kan forberede meget af maden i forvejen. På den måde kan du bruge mere tid sammen med dine gæster i stedet for ude i køkkenet. Eksempler på mad, som sagtens kan forberedes i forvejen, kan være diverse gryderetter, lasagne, stege, som kan langtidssteges, og mange andre retter. Hvis du har inviteret et mindre selskab, kan du også spise raclette, som jo tilberedes, mens I spiser det. Så kan du forberede tilbehøret på forhånd, inden gæsterne kommer.

Alt efter hvem du er, kan du måske også have lyst til, at der skal være nogle aktiviteter. Her kan du eksempelvis sørge for, at der kan spilles nogle spil. Hvis det er et mindre selskab, kan I spille Hint eller Tegn og Gæt. Er det en stor fest, kan du sætte karaoke eller bordfodbold op. Det er også en god idé at sørge for, at der er musik og plads til, at I kan danse.

En anderledes fødselsdagsfest

Udendørs fødselsdag om sommeren

Det kan også være, at du har lyst til at holde en anderledes fødselsdagsfest. Måske er du træt af de fødselsdage, hvor måltidet er i fokus, og der bruges mange timer på at sidde ned på en stol. Hvis du kan lide naturen, kan du vælge at invitere dine gæster på skovtur. Så kan I bruge nogle timer i skoven, hvor I får bevæget jer, og derefter kan I spise noget medbragt mad. Hvis du ønsker lidt mere spænding og har budgettet og antallet af gæster til det, kan du også invitere til en paint-ball fødselsdagsfest. Så er du garanteret en adrenalinfyldt dag med masser af sjov. Skal du holde fødselsdag om sommeren, og har du adgang til en bålplads, kan du også vælge at invitere til en bål hygge-fødselsdag. Her behøver du blot at indkøbe skumfiduser, slå en snobrødsdej sammen og købe lidt drikkevarer. Husk desuden at sørge for pinde til at lave snobrødet på. Så har du opskriften på en både hyggelig og billig fødselsdagsfest.

Fødselsdagsfest idéer for børn

Fødselsdagsfest for børn

Skal du holde fødselsdagsfest for et barn, er det altid en god idé at sørge for aktiviteter. Børn har meget energi, og hvis ikke festen skal blive en abefest, er det en god idé med aktiviteter, hvor børnene kan bruge deres energi og samtidig have det sjovt. Du kan eksempelvis arrangere en skattejagt, hvor du finder en skat med slikposer. Hvis du har plads i haven eller på en nærliggende græsplæne, kan børnene spille rundbold. Du kan også vælge at arrangere, at alle børnene skal lave deres egen minilagkage, som de selv kan spise efterfølgende.

Få ideer til hvad du kan servere til børnefødselsdagen.

Pigefødselsdag

30 års fødselsdag

Herudover kan det være en god idé at lave et tema til barnets fødselsdagsfest. Børn har en god fantasi, og de elsker, hvis de kan lege sig ind i en fantasiverden til festen. Skal du holde en fødselsdagsfest kun for piger, kan du eksempelvis holde en prinsesse fødselsdagsfest. Så inviterer du blot alle pigerne til en prinsessemiddag og beder dem om at møde op i deres flotteste prinsessekjoler. Så kan du servere en lagkage, hvor du har pisket flødeskummen enten med jordbær eller rød frugtfarve, så den bliver lyserød. Hvis der er tilstrækkeligt med voksne til festen, kan I lave en frisørsalon, hvor alle pigerne kan få krøllet og sat deres hår.

Drengefødselsdag

Happy Birthday

Skal du holde en drengefødselsdag, kan du vælge at holde en Star Wars fødselsdagsfest. Så kan du købe pynt bl.a. i form af Star Wars paptallerkener og servietter. Herudover kan du servere blå og rød sodavand. Det kan arrangeres, at børnene skal se en Star Wars film, hvor de får serveret popcorn eller slik til. Du kan også vælge et fodboldtema eller måske et pirattema, hvis din dreng ikke er fan af Star Wars. Du kan købe pynt og service via nettet, som passer til næsten alle de fødselsdagsfest temaer, du kan komme i tanke om.

Leave a Comment