Ideer til hvordan du skaber en festlig og sjov fødselsdag

Der er mange måder at gøre en fødselsdag sjov på. Lige præcis, hvad der skal til, for at du, eller den der har fødselsdag, har det sjovt, er individuelt. Der kan være forskel på, hvordan du vil gøre en fødselsdag for en kvinde sjov og hvordan du vil gøre en fødselsdag for en mand sjov. Nogle kan have en tendens til at have grovere humor overfor mænd, men det vigtigste er dog, er at du sørger for, at det sjov, du laver, nu også vil blive modtaget som sjov af fødselaren.

Uanset, om du vil lave noget sjov til en andens fødselsdag, eller om du vil sørge for, at din egen fødselsdag bliver sjov, er der nogle ting, du kan overveje.

Se også hvordan du kan sende en sjov hilsen til fødselaren.

Lav en sjov invitation til din fødselsdag

En god måde at sætte rammerne for en sjov fødselsdag er at lave en sjov invitation. Hvis du planlægger at lave en speciel aktivitet eller have et bestemt tema til din fødselsdag, vil det være en god idé at lade dette skinne igennem på invitationen. Desuden kan en sjov og god invitation også slå stemningen an, så dine gæster er forberedt på og forventer at have det sjovt.

Puslespil eller video?

Altså kan det være en rigtig god idé med en sjov invitation. Spørgsmålet er nu, hvilken slags invitation du vil lave. Du kan lave den klassiske brev-invitation med et humoristisk twist. Du kan eksempelvis vælge at dekorere din invitation med clipart, eller du kan pynte den med sjove billeder af dig selv.

Du kan også lave invitationen til et lille puslespil: Skriv din invitation på Word (måske med et baggrundsbillede af dig selv). Når du så har printet invitationerne, klipper du dem blot i stykker – enten bare i tilfældige ”bidder” eller i ”puslespilsbrikker”. Herefter proppes invitationen i en kuvert, og så lader du den inviterede om at samle invitationen for at kunne læse den.

Du kan også vælge at optage en sjov video eller lydfil, hvori du inviterer dine gæster. Bare det, at du sender invitationen i et andet format end på skrift, vil helt sikkert more din gæster.

Planlæg en sjov fødselsdag

Er du i gang med at planlægge din næste fødselsdagsfest, og tænker du på, hvordan du kan sørge for, at det bliver en sjov og god fest? Det er altid godt at forberede nogle ting, som kan skabe rammerne for en sjov dag eller aften. Dog skal du først overveje, hvilken slags sjov din fødselsdagsfest egner sig til. Kommer der mange eller få gæster? Kommer der børn? Har I adgang til udendørs arealer?

En rigtig god måde at sørge for noget sjov til din fødselsdag er, hvis du laver en aktivitet, hvor I kan bruge kroppen lidt. Det kan selvfølgelig gøres ved at lave et dansegulv, men det kan også være ved f.eks. at forberede en konkurrence. Du kan eksempelvis få dine gæster til at konkurrere i at ”få blyanten ned i flasken”, binde et slips hurtigst, bunde en øl hurtigst eller andet.

Hvis du holder fødselsdag med et mindre antal gæster, kan du også blot finde nogle sjov spil frem, som I kan spille. Er festen uden børn, kan du forberede nogle druklege såsom beer-pong, øl-stafet, kogle eller andre. Holder du en fødselsdagsfest om sommeren, og har I adgang til en græsplæne, kan du også gøre klar til kongespil eller rundbold.

Hold en sjov fødselsdag for en anden

Hvis du vil være med til at gøre en fødselsdag rigtig sjov for én, du holder af, er det mest oplagte, du kan gøre, at lave et form for indslag. Dette gælder, uanset om du vil sørge for en sjov fødselsdag til en mand eller kvinde.
Du kan eksempelvis vælge at holde en sjov tale, hvori du fortæller nogle sjove historier om fødselaren. En god måde, du kan gøre sådan en tale mere livlig, er ved at forære små gaver, som hænger sammen med historien. Så hvis fødselaren eksempelvis engang er blevet meget forbrændt af solen inden en vigtig jobsamtale, kan du forære en solcreme, mens du fortæller din historie.

Du kan også vælge at lave en sjov sang til din vens fødselsdag. Udover at sangen jo kan omhandle sjove historier, kan du også skrive sangen, så den er sjov at synge. Det kan f.eks. gøres ved at skrive ”alle dem som … synger” ud fra hver linje, således at hver linje i sangen synges af forskellige. Eksempler kunne være ”alle, som er gift, synger”, ”alle unge synger”, osv. Der også mange, som synes, at det er sjovt at få en quiz til deres fest. Så hvis du kender fødselaren godt, kan du lave en quiz om fødselaren, som gæsterne skal svare på. Da kunne vinderen af quizzen eksempelvis vinde en biograftur eller anden oplevelse med fødselaren.

Leave a Comment