Ideer til en 80 års fødselsdag

80 år er en super vigtig fødselsdag, og du har helt sikkert en hel masse familie og venner, som gerne vil fejre denne specielle dag sammen med dig. Til en 80 års fødselsdag hører en masse traditioner: et væld af taler, digte og et par hjemmelavede sange er det normale for en så værdig mærkedag. Derudover er det også blevet normalt at have en gæstebog.

Gæstebog til 80 års fødselsdag

En gæstebog kan være en fantastisk måde at mindes dagen på længe efter, at den er overstået. Denne bog findes normalt ved indgangen, hvor der placeres forskellige farvede blyanter, klistermærker og kuglepenne ved siden af. Gæsterne kan i løbet af dagen lave 80 års fødselsdag tegninger, skrive et 80 års fødselsdag digt eller skrive en kort 80 års fødselsdag tekst eller minde om en oplevelse, de har haft med fødselaren. Gæstebogen er ekstra speciel, fordi der ikke er nogen regler.

Sange og taler til 80 års fødselsdag

En god måde at vise fødselaren eller gæsterne, at du holder af dem, er at lave en tale for dem. Det kan være svært at udtrykke sine følelser for familie og venner med ord, så her kommer et par bud på, hvilke emner du kan snakke om i en 80 års fødselsdag tale:

 • En speciel periode som ændrede dit liv. Dette kunne være en fødsel, et bryllup, eller dagen hvor du mødte fødselaren.
 • En drøm som gik i opfyldelse. Det kunne være at blive selvstændig, at rejse til et specielt land, eller at vinde personen som du elskedes hjerte.
 • Familien generelt. Hvilke specielle tidspunkter har der været i dit liv, hvor det har været ekstra hårdt, og hvor familien hjalp dig igennem?

Generelt handler taler normalt om at være taknemmelig for de dejlige mennesker, som du har omkring dig. Gerne krydret med et par jokes eller sjove oplevelser ind imellem til at holde stemningen oppe, så det bliver en sjov tale til 80 års fødselsdag. En sjovere tale kan også opnås ved at tage bogstaverne fra fødselarens navn og bruge til at basere talen på. Hedder fødselaren Simon, kunne det være:

 • S – Smittende latter
 • I – Ingen kan vække ham om morgenen
 • M – Møder altid op som den sidste til familiesammenkomster
 • O – Overraskende let på tå, når han danser
 • N – Når der skal vaskes op, forsvinder han

Med sange til 80 års fødselsdag er det anderledes. Mens taler kan være rørende og dybtfølte, er sange normalt sjove, hyggelige og noget som I kan være fælles om, da alle synger med på de mange vers. Sange berører tit vaner (gerne dårlige), som den pårørende har, eller sjove episoder i livet. Det kan være, at fødselaren er glemsom, køber for mange potteplanter eller altid har en dårlig joke parat. Husk, at sangen er ment som et sjovt indslag. Skriv ikke noget, som vil gøre personen ked af det, eller som går over stregen. Og husk at fortælle vedkommende, hvor meget du elsker ham eller hende, og hvor glad du er for, at netop den person er i dit liv.

Underholdning til 80 års fødselsdag

Skab et brag af en fest med flotte fødselsdagsinvitationer

Selvom godt selskab kan være underholdning nok, kan et sjovt indslag under festen give gæsterne noget at snakke om i længden. Husk altid at finde noget, som passer sig til målgruppen. Til en 80 års fødselsdag vil der være mange ældre personer, men sikkert også børn. Så find noget, der kan være fascinerende og spændende for alle aldersgrupper. Her er et par forslag til 80 års fødselsdag underholdning:

 • Askepot (gæt en sko). Her placerer alle damer deres sko i en sæk, hvorefter alle herrer tager en sko fra sækken og skal finde skoens ejer. Ejeren bliver nu herrens borddame. Legen giver god anledning til at starte en samtale mellem personer, som måske ikke kender hinanden så godt.
 • Tip en 10’er. Lav en tips-seddel med 10 udfordrende spørgsmål omkring fødselaren. Det kan f.eks. være ”Hvad stjernetegn er X” og så med 3 valgmuligheder.
 • I kan f.eks. udspille et minde med fødselaren, opføre en ”hverdag” for fødselaren, eller opføre en masse små stykker som fødselaren skal gætte hvor er fra.

Leave a Comment