Ideer til nem mad til en børnefødselsdag

Børne-tapas er den sunde og populære løsning på fødselsdagsmenuen

Du har været så letsindig at invitere 20 børn på fødselsdag lige om et øjeblik, men hvad serverer du for de invaderende horder? Kan børn overhovedet spise andet end pizza, burgere, fritter og pasta med kødsovs?? Og is og junkslik bagefter…

Svaret er: Ja, børn kan spise de mest forbløffende ting, bare vi motiverer dem lidt. Derfor synes vi, du skal finde på lidt sundere alternativer til de tomme kalorier i junkfood mad. Pølsehorn er altid en nem løsning, men de fleste pølser er fremstillet af usle råvarer fyldt med E-numre – og desuden er det synd for lille Yasmina, der ikke må spise svinekød.

Lav et tapas-bord med lækkerier

Grøntsagsstave med hummus. Skær agurker og gulerødder i tynde stave og giv en hjemmelavet hummus til. Børnene elsker at tingene bliver serveret hver for sig.

  • Saltede mandler. Børn elsker chips, men helt ærligt er der jo ikke noget godt at sige om det, vel? Lav i stedet dine egne saltede mandler – de er nemme, sunde og smager fantastisk.
  • Hjemmelavede burgere. Her kan du virkelig brillere med sunde burgerboller, kyllingestrimler og bacon, lynhurtig agurkesalat – børnene vil sluge det uden at vide, at de får en masse vitaminer samtidig.
  • Kartoffelpizza. Som alternativ til burgere er små sprøde pizzaer altid et hit. Tynde skiver kartoffel, rosmarin og en hyggeost på toppen er altid et hit.
  • Blåbæryoghurt. Lav en masse små glas med mild og cremet blåbæryoghurt (du blender bare yoghurt, blåbær, citron og sukker) – det ligner noget, man får serveret på en fin restaurant.
  • Bananpandekager. Der skal bare banan, kokos og æg i – og på 10 minutter har du en pæn lille stabel sunde pandekager, som du kan servere med alle slags børnevenlig topping: Is, frugt, sirup, Nutella…

Her finder du opskrifter på det hele

Lyder det svært? Det er det overhovedet ikke! Du skal bare planlægge slagets gang i god tid og gå i gang med at lave nogle af tingene dagen i forvejen. Måske kan du oven i købet få fødselsdagsbarnet til at hjælpe med at blande blåbæryoghurten og røre dejen til bananpandekager sammen.

Du finder opskrifter til alle de foreslåede ”børne-tapas” her: https://spicytwist.dk/type/boernemad/

 

Leave a Comment